Elektronisk vernerundeskjema: Bygg- og anleggsbransjen

Last ned gratis PDF-skjema som kan brukes på PC, nettbrett og smarttelefon ute på arbeidsplassen.

Vernerundeskjemaet skal hjelpe deg med å forsikre at utformingen av arbeidsplassen er i samråd med arbeidsplassforskriften.

Vernerundeskjema - Bilde

Om vernerunder

En vernerunde på en byggeplass er en kontroll av utformingen av arbeidsplassen, og helse-, miljø- og sikkerhets-aspektene rundt utførelse av arbeidet.

Vernerundeskjemaet som vi har utarbeidet her er ikke nødvendigvis samsvarende med alle punkter som bør kontrolleres på alle byggeplasser, men skal hjelpe deg med å forsikre at utformingen av arbeidsplassen er i samråd med arbeidsplassforskriften, og at sikkerhetsaspektene er ivaretatt i henhold til forskrift om utførelse av arbeid, og forskrift om tiltaks- og grenseverdier.

De punktene som man opplever ikke er relevant besvarer man «ikke aktuelt», og de punkter som er relevant huker man på om er tilfredsstillende, eller ikke. Kriterier for å huke av «tilfredsstillende» er at det er i samsvar med forskrift, eller krav fra interne rutiner. Når tiltak må vurderes er det i de tilfellene hvor det er brudd på interne rutiner. «Tiltak nødvendig» betyr brudd på forskrift, og at dette må utbedres straks.

Vernerundeskjema mobil


Redusere smittefare

Krav til utforming av arbeidsplasser er også gjeldene på en byggeplass, og å kontrollere at spiseplasser, sanitær-tilbud og renhold er i varetatt kan være lett å «glemme».

Perioden som vi nå har møtt, med sterke tiltak for å redusere smitte, har skjerpet fokuset hos oss aller fleste. De punktene som vi tar med oss ut av denne situasjonen er uansett gode forebyggende tiltak med tanke på hygiene, og smitteforebyggende tiltak. Spisebrakker, mulighet for å vaske seg, og mulighet til å gå på toalett er alle krav som er satt av forskrift, og derfor pålagt å ha på byggeplassene våre. 

 


Se vår side for  Corona-relaterte  innlegg, ressurser og tips.

 

Last ned gratis skjema

Dersom du ønsker bistand til å utforme skjema eller rådgivning, ta kontakt og en av våre rådgivere vil bistå over telefon, mail eller video.

Kontakt oss for trygg bistand

Ta kontakt med oss og nevn eventuelle spørsmål og/eller ønske om bistand.

Kontakt oss
Mail ikon.svg
Send oss en mail

post@gronnjobb.no

Telefon ikon.svg
Ring oss

+47 69 79 11 30